Spar penge ved at bruge en boligadvokat

Uanset om du skal købe eller sælge kan der være mange penge at spare ved at søge råd og vejledning hos en uvildig boligadvokat. Skal du sælge kan du få hjælp til at finde den rigtige salgsmetode. Skal du bruge en ejendomsmægler, vil du selv sælge eller benytte dig af en budrunde. Du kan også få hjælp af boligadvokaten til at forhandle med ejendomsmægleren og få en bedre pris for deres service. 

Som køber kan du vælge at få boligadvokaten med fra starten eller du kan inddrage ham ind senere i processen. Alt efter hvad i har aftalt og hvad du har behov for. 

Få hjælp fra starten

Ved at få en boligadvokat ind over fra starten har en uvildig rådgiver der kan hjælpe dig med at gennemgå boligen og finde ud af om der er noget galt, som ikke er blevet oplyst fra starten og som kan påvirke prisen på boligen. Hvis du ikke har en boligadvokat med fra starten, så husk at få skrevet advokatforbehold ind i købsaftalen. Dermed har du sikret, at hvis advokaten finder noget, når han gennemgår handlen at handlen kan ophæves.

Når du skal forhandle en pris på boligen kan boligadvokaten også være behjælpelig og forhandle på dine vegne. Fordelen ved det er at advokaten udelukkende handler på dine vegne og han er ikke forelsket i boligen og går og drømmer om boligindretning og er derfor bedre i stand til at forhandle.

Når handlen er gennemgået er det vigtigt at få skødet tinglyst og også her kan advokaten også hjælpe da han har den nødvendige juridiske erfaring. De er vigtigt at tinglysningen foregår hurtigt og glidningsløst, da det først er når begge parter har underskrevet, at handlen er endelig gennemført. Det gælder også hvis du allerede er flyttet. I dag foregår tinglysningen digitalt og ved hjælp af NemID.