Hvornår skal du sige ja til en gulvafslibning?

Hvis ikke du før har bestilt fagmænd til at arbejde med dit gulv, kan det være svært at vurdere, hvornår de skal hyres, og hvordan de skal arbejde med dit gulv. I denne artikel kan du læse mere om, hvornår det kan være aktuelt at gå med en gulvafslibning. 

I disse tilfælde bør du vælge en gulvafslibning

Det er ganske naturligt, at dine trægulve har brug for en kærlig hånd fra tid til anden. Gulvene er nemlig udsat for utrolig meget slid gennem årene. Derfor har du måske også allerede bemærket, hvordan der er kommet ridser, hakker og diverse mærker – det er nemlig ikke altid til at undgå. 

Hvis du kontakter et gulvfirma, vil du opleve, hvordan der typisk er to måder, de kan behandle dit gulv på, når det skal opfriskes. Den ene er en gulvafslibning og den anden en gulvafhøvling.

En gulvafslibning er et godt valg til mange af de overfladiske mærker, der måtte være i dit gulv. Desuden er det et godt valg, når du vil være sikker på, at der ikke slibes for meget af gulvets overflade af. Du skal nemlig huske på, at der ikke kan slibes uendeligt på et gulv, da det har en bestemt tykkelse. Ved en gulvafslibning fjernes der typisk mellem 1-2 mm af gulvets overflade. 

En gulvafhøvling er et godt valg, hvis dit gulv har taget meget skade. Det kan være, at der sket en vandskade, eller der er ret dybe hakker i gulvet. Dette vil en gulvafhøvling kunne udbedre, men der fjernes omvendt også væsentligt flere millimeter af overfladen. 

Opsummering på hvornår du bør vælge gulvafslibning

Som du nok allerede kan fornemme, så er det i langt de fleste tilfælde ideelt at gå med en gulvafslibning. Du kan nemlig komme rigtig langt med dit gulv, og så er det en væsentligt billigere måde at opfriske det på, end hvis du investerede i et helt nyt gulv.