Hvad er en e cigaret – og hvordan virker den?

En e cigaret er en elektronisk version af en konventionel cigaret. De fleste e cigaretter er designet til at give en autentisk ryge oplevelse, og ligner derfor cigaretter. En e cigaret er forsynet med batteri, tank og mundstykke, og så selvfølgelig den elektronik, som skal til for at skabe denne oplevelse. Når du skal bruge din e cigaret, påfylder du tanken den såkaldte e væske, som indeholder aroma stoffer og nikotin.

E cigaretten aktiveres enten ved et tryk på en knap, eller ved at du suger på mundstykket. Ved aktivering dannes aromatisk, nikotin holdig damp, som du kan inhalere i stedet for den usunde cigaret røg. Du bevarer med andre ord følelsen af at ryge, men uden at få de farlige partikler ned i lungerne.

Hvad er fordelen ved en e cigaret?

Den største fordel ved e cigaretten er nævnt oven for – du undgår røg i lungerne. Der er selvfølgelig flere åbenlyse fordele ved at udskifte de konventionelle cigaretter med en e cigaret. For det første vil dampen fra en e cigaret ikke efterlade en grim lugt i dit hår eller i dit tøj, da damp ikke på samme måde som røg partikler indlejrer sig. Du slipper for gule tænder og dårlig ånde. Du vil kunne mærke, at du hoster mindre – og så vil du være til langt mindre gene for dine omgivelser, når du damper på en e cigaret, end når du ryger almindelige cigaretter.

En anden stor fordel ved e cigaretten er, at du selv kan regulere mængden af nikotin i e væsken. Dette betyder, at du kan trappe ud af din nikotin afhængighed uden at skulle gå glip af de mange hyggelige stunder med andre rygere. Og så bestemmer du også selv aromaen på e væsken.

Find e cigaretter og e væske på esug.dk