Få et flottere gulv med en gulvafhøvling

Et trægulv, som har taget skade ved indtrængning af fugt i forbindelse med en vandskade, kan umiddelbart virke som om det ikke står til at redde. Fugt i træværket kan få det til at udvide sig, hvorved der kan dannes dybe revner, eller de enkelte lameller i et trægulv kan blive forskudt i niveau. Og i så tilfælde er gulvet bedst tjent med en gulvafhøvling.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er en procedure som udføres med en særlig maskine designet til formålet. En maskine til afhøvling af gulve er forsynet med en valse, på hvilken der er monteret små, skarpe knive. Når valsen roterer, og maskinen føres hen over trægulvet, skrælles det øverste lag af dette af.

En gulvafhøvling maskine kan fjerne helt op til en halv centimeter af træværket ad gangen. Det er således ikke en procedure man selv skal kaste sig ud i. Som lægmand uden erfaring med afhøvling af gulve kan man risikere at komme til at forrette store skader på sit trægulv. Og det er da rigtig ærgerligt hvis gulvet faktisk kunne have været reddet.

Derfor bør du altid kontakte dit lokale gulvfirma og få en dygtig gulvmand til at hjælpe med din gulvafhøvling. En kompetent fagperson vil altid kunne vurdere hvor meget eller lidt der skal høvles af dit trægulv førend det atter bliver jævnt og plant i overfladen – eller alle spor af tidligere lakering er fjernet.

Samtidig består en gulvafhøvling aldrig af selve afhøvlingen alene. En gulvafhøvling skal altid følges op af en gulvafslibning, som gør gulvet glat og ensartet, og en efterbehandling, som kan beskytte gulvet i al fremtid. Hele denne procedure kan en gulvmand forestå fra ende til anden. Og så slipper du for selv at skulle ud og leje udstyr og indkøbe materialer.

Du kan læse mere, og indhente et gratis og uforpligtende tilbud på en professionelt udført gulvafhøvling, via hjemmesiden https://dbf-gulvservice.dk/ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *