Få en lokal advokat til at stå for at gøre dødsboet op

Der er altid nogle lokale forhold, der kan gøre sig gældende, når dødsboet skal gøres op. Det er derfor rart at have en lokal advokat til at hjælpe dig med det. Det vil typisk være en person, der kan sætte sig ind i tingene på en anden måde, end en advokat ude fra kan.

Hvis du kommer fra Herning og omegn, kan du nemt finde en advokat Herning. Det kan for eksempel være Hviid Advokater, der gennem mange år har haft et kontor i byen og har godt styr på, hvad der rører sig, og hvad der er vigtigt for herningenserne. 

Det er altid rart at have en professionel til at gøre et dødsbo op. Det kan gøre det meget nemmere at have en anden til at stå for al papirarbejdet, når man selv er ked af det over, at man har mistet en, der stod en nær. Advokaten kan klare det hele hurtigt og effektivt, men tager sig tid til jer, hvis I har brug for det. Det er meget forskelligt, hvad folk har brug for, når de lige har mistet nogen. 

Når dødboet gøres op, betaler boet for afdødes gæld, og resten af pengene bliver fordelt mellem arvingerne. Det er altså sjældent en kompliceret proces, men en proces, der kan virke tung og meget endelig, når man har mistet nogen. Det er altid en god ide at få rådgivning af en advokat inden. 

Hvis afdøde har oprettet testamente, vil arven blive fordelt i forhold til det. Hvis det er et juridisk gældende testamente. Det er ikke nok at skrive et testamente på egen hånd og gemme det i en skuffe. Det bedste er at få en advokat til at lave det, så det er juridisk bindende ved ens død. På den måde kan man sikre sig, at ens arv bliver fordelt præcis, som man gerne vil have det. 

Der er nogle regler i forhold til arv, som man er nødt til at overholde i sit testamente. Hvis man har børn, skal de for eksempel arve det, der hedder tvangsarv. Hvis man ikke ønsker at give dem mere end tvangsarven, kan man dog sagtens lade være med det. Det kan være, at man hellere vil skænke sine penge til en velgørende organisation. Hvis det er dit ønske, er det en god ide, at du fortæller det til dine børn inden. Ellers kan de blive skuffede over ikke at få de penge, de regnede med.