E-væske og nikotin-indholdet

Et af de store spørgsmål i debatten om e-cigaretter er, hvor sundt et alternativ til almindelige tobakscigaretter de egentlig er. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvorfor e-cigaretter bestemt er et sundere alternativ til tobaksvarer, og hvordan du kan lægge en målrettet strategi for at trappe ned for din rygning eller helt ender med at stoppe.

Selvom personer, der aldrig har røget før, sagtens kan begynde at ryge (eller dampe, som det mere korrekt betegnes), så er det ganske givet, at mange dampere af e-cigaretter netop er overgået til disse fra tobakscigaretter eller supplerer den daglige rygning med en e-cigaret.

E væske er karakteriseret ved at have mange forskellige smagsaromaer, men et andet kendetegn ved e-væsken er også, at du selv kan bestemme, hvor stor en mængden nikotin, der skal være i e-cigaretten.
Den del mennesker hævder nok, at de elsker smagen af tobakscigaretter, men mange rygere giver også udtryk for, at rygning er vanedannende, og udover at tobak indeholder mange skadelige elementer, så er det netop nikotin, der gør cigaretter vanedannende.

Du kan jo spørge dig selv, hvorfor så mange mennesker i gadebilledet ryger, selvom det er ulovligt i Danmark at reklamere for tobaksvarer. Endvidere er almindelige cigaretter relativt dyre, men alligevel ryger mange mennesker. 
Det forklares ganske enkelt ved, at når man først er blevet fanget af nikotinen, så er den rigtig svær at slippe, men her kommer e-cigaretten og e-væsken dig til undsætning!

Man kan nemlig ved forhandlere selv bestemme, hvor stor en mængde nikotin, der skal være i ens e-væske.

Hvis man tidligere har været storryger, så kan man for eksempel vælge den store mængden af nikotin i e-væsken, som for eksempel er 24 milligram. Du kan også vælge den mindre mængde på blot seks milligram, der svarer til, at du har røget 10 eller færre cigaretter om dagen.

På den måde kan du langsomt trappe ned, så du til sidst når ned på at dampe en e-væske uden nikotin i.